Honey mustard
icon 25 minuten
icon 4 porties

Goudbruin gebakken homemade kipvingers met een heerlijke Cardini’s Honey Mustard dip. Om je (kip)vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • Cardini’s Honey Mustard Dressing
  • 130 gram bloem
  • 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels water
  • 200 gram paneermeel
  • 500 gram kipfilet
  • 4 wortels in partjes gesneden
  • 2 zoete aardappels in partjes gesneden
  • 2 aardappels in partjes gesneden
  • Olijfolie (voor het bakken)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 230°C
  2. Wrijf een bakplaat en een ovenrooster in met olijfolie.
  3. Strooi de bloem samen met de gehakte rozemarijn, zout en peper op een bord.
  4. Klop in een diep bord de eieren met het water los en roer het paneermeel erdoor tot een dik beslag.
  5. Snijd de kipfilet in stroken, haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem en het beslag en leg ze op de bakplaat.
  6. Mix de wortel- aardappelpartjes in een diep bord en besprenkel met olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Leg de wortel- en aardappelpartjes op het ovenrooster.
  8. Plaats de bakplaat met de kipvingers onder in de oven en het rooster met de wortels en aardappels in het midden van de oven.
  9. Laat 20 tot 25 minuten bakken, tot de kipvingers van binnen gaar zijn en goudbruin van buiten.
  10. Leg de kipvingers, wortel- en aardappelpartjes op een grote schaal en serveer met Cardini’s Honey Mustard dressing als dip. Eetsmakelijk!