BACON INFUSED MEXICAN CAESAR SALAD


MEXICAN CAESAR SALAD


In 2011 won Paul Bom de receptenwedstrijd van Cardini’s Dressings met de Bacon Infused Mexican Caesar Salad, een op de roots van de Caesar Salad gebaseerde originele creatie.

Boodschappenlijstje

(4 pers.)
  • 1 krop Romaine sla, gesneden
  • 1 bakje spekblokjes
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 16 pecannoten, in grove stukjes gehakt
  • 1 tortilla wrap, in reepjes gesneden
  • 4 el oude Manchego kaas (of evt Parmezaanse kaas), grof geraspt
  • Olie om te bakken of frituren
  • Cardini’s Original Caesar Dressing
  • 1 chilipeper, fijn gesneden

Bereidingswijze

1. Frituur de tortilla reepjes tot ze krokant en bruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Eventueel kan ook een handje verkruimelde tortillachips gebruikt worden ter vervanging van de gefrituurde tortilla. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn en laat ze ook uitlekken op keukenpapier.

2. Was en droog de sla. Voeg de Cardini’s Original Caesar Dressing naar smaak toe en schud alles met houten lepels voorzichtig door elkaar.

3.Bak de spekjes samen met de fijngesneden chilipeper tot de spekjes knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

4. ’Voeg de avocado, spekjes, chilipeper en pecannoten toe en meng voor de laatste keer. Dresseer de salade over 4 borden en strooi de tortillareepjes erover.

Geïnspireerd op de winnende inzending van Paul Blom tijdens de Cardini’s receptenwedstrijd 2011.

Tip!

Je kunt ook in plaat van de gefrituurde tortilla wrap reepjes ook een handje verkruimelde kant-en-klare tortillachips gebruiken.


Deel dit recept


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!