Caesar Cardini

Yeah, this guy

Heb je je ooit afgevraagd waarom Caesar Salad, Caesar Salad wordt genoemd? Het heeft inderdaad niets te maken met een Romeinse keizer, maar met een creatieve restauranteigenaar: Caesar Cardini!

De Caesar Salad is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar wist je dat deze tijdloze klassieker is geboren uit noodzaak? We gaan terug naar 4 juli 1924 toen de Verenigde Staten tijdens de viering van Independence Day was drooggelegd.

Veel Amerikanen vertrokken naar het net over de grens gelegen kustplaatsje Tijuana, in Mexico. Restauranthouder Caesar Cardini kreeg zoveel gasten dat hij door zijn gehele voorraad heen raakte. Met de allerlaatste ingrediënten die hij in huis had, maakte hij een salade. Hij serveerde het niet alleen als een maaltijd maar hij bereidde het middenin de eetzaal. Het werd uiteindelijk een spectaculaire show waar mensen massaal op af kwamen.

image

Van toevalstreffer tot wereldberoemd

In 1938 verliet Caesar Cardini Tijuana met een recept in zijn zak dat de wereld zou veroveren. In Los Angeles opende hij een delicatessenwinkel waar zijn beroemde dressing al snel een hit werd. Amerikanen kwamen van heinde en verre om hun lege flessen en potten te laten vullen met Caesar’s magie. De vraag werd zo groot dat hij in 1948 besloot om zijn dressings professioneel op de markt te brengen onder zijn eigen label: ‘Caesar Cardini Foods’.

Vanuit Los Angeles veroverde Caesar de wereld met zijn dressing. Vandaag de dag kun je Cardini’s Dressings vinden in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Ierland, Nederland en andere Europese landen.

image